(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Třívrstvé oříškové řezy

Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 50 g Hery, 90 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 PL pomerančové šťávy, pomerančová kůra, 120 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva (2 g), 100 g nasekaných lískových oříšků, 1 skořicový cukr. Náplň: 330 g očištěných jablek, 2 PL cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny, zašleháme pomerančovou šťávu, pak zašleháme prosátou mouku s práškem a kůrou (kupuji sušenou). Ručně vmícháme rozpuštěný a vychladlý tuk. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a hustě posypeme drobně nasekanými lískovými oříšky, smíchanými se skořicovým cukrem (připravíme si předem). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut. Upečený korpus překlopíme na čistý plech, odstraníme papír a necháme vychladnout. Plát rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Jablka nakrájíme na plátky, přidáme cukr a podle potřeby asi 2 PL vody a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha. (Kdo chce, přidá 1 Smeta-fix, já nedávám a drží to dobře i druhý den.)
Na tác položíme jeden díl korpusu oříšky nahoru, potřeme polovinou jablečné náplně, polovinou šlehačky, přiložíme druhý plát, lehce přitlačíme a naneseme zbytek jablek a šlehačky. Nahoru položíme třetí plát a pocukrujeme okraje.
Moučník uložíme minimálně na 1 hodinu do ledničky. Krájíme jedině nožem pilkou a zlehka, bez tlačení. Zákusek je výborný, řekla bych, že druhý den je proležený a ještě lepší.
Jablka nakrájíme na plátky, přidáme cukr a podle potřeby asi 2 PL vody a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha. (Kdo chce, přidá 1 Smeta-fix, já nedávám a drží to dobře i druhý den.)
Na tác položíme jeden díl korpusu oříšky nahoru, potřeme polovinou jablečné náplně, polovinou šlehačky, přiložíme druhý plát, lehce přitlačíme a naneseme zbytek jablek a šlehačky. Nahoru položíme třetí plát a pocukrujeme okraje.
Moučník uložíme minimálně na 1 hodinu do ledničky. Krájíme jedině nožem pilkou a zlehka, bez tlačení. Zákusek je výborný, řekla bych, že druhý den je proležený a ještě lepší.

Takhle vypadají celé řezy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
27. 11. 2013, 22:39





nahlásit
Fortice
(upraveno)
27. 11. 2013, 8:40
Dobry den.Vyzkousela jsem
a musim rici ze je uzasny
vsem moc chutnal



nahlásit

spero
(upraveno)
27. 11. 2013, 22:07
@Fortice
Zuzanko, děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že vám všem řezy chutnaly.
nahlásit

darinka30
(upraveno)
22. 11. 2013, 21:10





nahlásit

rapro
(upraveno)
21. 11. 2013, 19:25
Ivanko zase další lákadlo od vás
Že bych zase vyzkoušela?






nahlásit

spero
(upraveno)
27. 11. 2013, 22:09
@rapro
Radmilko, rozhodnutí je jenom na Vás.

nahlásit

krišon
(upraveno)
21. 11. 2013, 17:22
Vypadá famozně, jíst asi jedině vidličkou, lžičkou .... určitě vyzkouším, není ani tak pracný .... jen v té lednici těžko vydrží do druhého dne ... bojim, bojim, jedině, že ho spojím až půjde rodina spát a bude jistota, že už do lednice nepůjdou šmejdit ....
nahlásit

spero
(upraveno)
21. 11. 2013, 19:22
@krišon
Alenko, ano, jedině vidličkou nebo lžičkou a i když řez stojí na tácu dobře a nepadá, na talířek doporučuji položit, líp se pak lžičkou krájí.
nahlásit

krišon
(upraveno)
21. 11. 2013, 21:22
@spero
Určitě je vyzkouším - je to za slušnou cenu kopec parády ....přemýšlím o tom,, že bych nahoru dala mandle, máme je raději než lískové ořechy
nahlásit

Evicka-móda
(upraveno)
21. 11. 2013, 12:06




nahlásit
latte
(upraveno)
21. 11. 2013, 11:58
nádhera









nahlásit
hantonie
(upraveno)
21. 11. 2013, 10:52
no to musí být mnamka
o víkendu jdu do tojo






nahlásit

Boňule
(upraveno)
21. 11. 2013, 10:21
To vypadá naprosto úžasně!

nahlásit

kellystova
(upraveno)
21. 11. 2013, 8:22
Ivanko, díky za vložený recept




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
21. 11. 2013, 7:30

nahlásit